Bérlőként sokat halljuk, hogy milyen jó a tulajoknak, mert azt csinálnak amit akarnak.

Bérbeadóként azt halljuk, hogy nincs megfelelő törvényi szabályozás, mert a bérlő sok esetben lelakja, eladósítja vagy szétlopja a lakást és még kirakni sem lehet őt.

akkor most KINEK JOBB?

bérbeadó vagy bérlő, kinek a jobb?

Hát nekem!!!  Elmondhatom neked, hogy én bérbeadó és bérlő vagyok egyszerre. Akkor úgy néz ki, hogy nekem a legjobb.  ;-)

14 évvel ezelőtt adtuk ki férjemmel az első lakásunkat, amikor összeházasodtunk. Egyikben laktunk, a másikat kiadtuk. A bérlő rendes volt, kifizette amit kellett. Nem is találkoztunk sokszor, csupán havonta egyszer. Később úgy hozta a sors, hogy ezt a lakást eladtuk.

Később messzire költöztünk, így kiadtuk a lakásunkat és béreltünk egy kis házat. Ezután kezdődtek a meglepetések.

Mint bérlő a következőket éltük át:

1.ház: a szerződéskötést követően váltig állította a hölgy, hogy hosszútávra szeretné kiadni (tudjuk a hosszútáv az sok év!) - 9 hónap után jött, hogy a lányával mégis visszaköltöznek, menjünk. 11 hónapot laktunk itt.

2.ház: nagy tágas családi ház felső szintje kis udvarral. Az udvar fontos volt, hogy tudjon a gyerek rohangálni, volt is egy kicsi elkerített rész. 1 év után észrevettük, hogy a villanyórán levő szám nem egyezik azzal a számmal, amit nekünk számlán átadtak (mert ugye az ember nem ellenőrzi le a villanyóra számot!), kiderült hogy más villanyórát fizettünk. Csak pár ezerrel volt több, de azért 1 év alatt összejött.

Utána kiadták az alsó lakás egy részét boltnak, így megszűnt az udvarunk.

Utána kiderült, hogy az alsó és felső szint vízórája egy, így kifizettük az ő vízfogyasztásukat....  

Utána elmentünk.

3.ház: kifűthetetlen vályogház, vizesedő, penészes falakkal - egyik januári gázszámla 80 ezer fölött volt. 

4.ház: elváltak, a fickóé a ház. Hosszútávos sztori megismétlődött. Ő is azt mondta, tutira nem akarok visszajönni - visszajött, tudod a honvágy... kb. 1 évig laktunk ott.

5.ház: nem voltak hajlandók lakcímkártyát aláírni, és megtiltották, hogy hivatalosan rávezessük tartózkodási helyként a kártyára. Heti szinten bejártak az udvarra (hiszen az övé!!)......stb.

Mint bérbeadó,    ....folytatáshoz kattins ide!


További cikkek, amelyek érdekelhetnek téged:

Hihetetlen, de így is lehet lakást bérelni

Bérbeadói bakik

Kutyaszorító albérlet


És még tart történetgyűjtő programunk, amelyen te is részt vehetsz. Ha bérbeadó vagy bérlő vagy, és van egy jó vagy rossz történeted, küld el azentortenetem@okosanlakj.hu címre és nyerj.