Ez szörnyű....gondoltam elsőre, amikor egy bérbeadó általi hozzászólást olvastam egy portálon. Saját maga alkotta szabályok, fittyet hányva a törvényre, törvényi szabályozásra, emberre. 

Később meg azon gondolkodtam, vajon miért kötnek az emberek szerződést egy ilyen - magát félistennek kinevezett egyénnel?

Miért félnek a bérlők a bérbeadóktól? Miért félnek elmondani, hogy nekik ez így nem felel meg?

Talán azért, mert nem kapják meg az áhított lakást?

Talán azért, nehogy konfliktusba keveredjenek?

Talán azért, mert már elfáradtak a keresésben?

Talán azért, mert.......

MIÉRT?

Miért írják alá azt, hogy rezsielőleget fognak fizetni, és nem számla alapú elszámolást választják?

Miért mennek bele a több százezres kaucióba, ami sokszorosa a valódi 2 vagy 3 havi bérleti díj összegének?

Miért írja alá azt, hogy ha nem fizet pontosan határidőre, akkor a tulajdonos azonnal kicserélheti a zárat, és ráadásul a zárcsere díját a bérlőnek kell kifizetni?

Sok a miért, kevés a válasz. De neked most szerencséd van, ha ezt olvasod, mert fogsz választ kapni arra a kérdésre, hogyan béreljünk lakást?

Ha kezdő vagy, és sok kérdésed van, akkor jó, ha tájékozódsz a lehetőségeidről, mert bérbeadók garmada szegi meg a szabályokat. Persze nem a te védelmedre! Mindenképpen tájékozódj, olvass utána mik a lehetőségeid!

Ha megengeded, akkor most bemutatok neked egy ingyenesen letölthető rövid tájékoztatót, amiből megtudod annak a folyamatát, mit kell csinálnod, ha lakást akarsz bérelni.

Ha szeretnéd most ingyenesen letölteni a

HOGYAN KEZDJEM, HA BÉRELNI AKAROK EGY LAKÁST? 

4 részből álló sorozatot, akkor  kattins ide >>>> 

És ha éppen az érdekel, hogy a fenti "kedves" bérbeadó vajon milyen turpisságokat csinált, kommentel együtt elolvashatod most itt:

Felháborító bérbeadói módszerek I.

Felháborító bérbeadói módszerek II.

Érezd jól magad!