"Eszerint Szlovákiában 10 emberből 9 él saját ingatlanban, Romániában a lakosok 96 százaléka. A ranglista élén az unió új tagállamai állnak." írja az ujszo.com oldal az Újszó szlovákiai magyar napilap weboldalán. Bizony Magyarországon is hasonló a helyzet. Tovább folytatja:

albérlet Németország bérlés

"Az elemzés szerint Európa nyugati országaiban teljesen más a trend, ott az emberek többsége albérletben él. Például Németországban csak minden második embernek van saját ingatlanja úgy, mint Ausztriában. "

És ez sajnos meg is látszik az albérleti piacon. Borzalmas bérlési kultúra, téves nézetek, hiányos tudás, ami még talán jobb lenne, mint az a sok hibás elmélet. Nagyon sok bérbeadó úgy áll hozzá a bérlés kérdéséhez, mintha egy hatalmi pozíciót foglalt volna el. Mint valami pártelnök vagy király, aki megmondja ki marad, és ki jöhet és nincs apelláta.

Ha már bérbeadók vagyunk, vagy bérlők vagyunk, tanuljuk meg az ezzel összefüggő dolgokat. Ne vágjunk vakon bele! Ne higgyük azt, hogy mindent tudunk, vagy majd megtudjuk - csak sajnos akkor már sokszor késő. Ezért tájékozódjunk előre.

Első körben érdemes megismerkedni azokkal a fogalmakkal, amelyek a szerződéskötés alapját képezik, például mi a különbség a bérleti szerződés és a szívességi lakáshasználat között.

Nézd meg ezt a videot, melyben megtalálod a megoldást, kattints ide >>>