A következő történet valóságban megtörtént eset, nem fikció:

Három hónapig voltam albérletben. Van egy tanuk nélküli bérleti szerződésem és a főbérlő nem kért kauciót. Nem állapodtunk meg abban, hogyan legyenek fizetve a közüzemi számlák. Gondoltam majd találkozunk egy hónapban egyszer, ő hozza a csekkeket, és akkor elszámolunk. Igaz a számlák ide jöttek, de a postaládához nem kaptam kulcsot. Időközben kiderült, hogy a lakáson felhalmozódtak a tartozások, mert előttem vagy 3 hónapig nem volt lakója a bérbeadó pedig nem fizette még az alapdíjakat sem, sőt még hitel is van rajta!

Viszont egy hónapja laktam itt,  amikor kikapcsolták az áramot és az internetet. Sajnos bérbeadóval nem tudtam akkor felvenni a kapcsolatot, egyszerűen nem akart szóba állni velem.  Így kénytelen voltam magam intézni az elmaradt díjat és a visszakapcsolási díjat is, majd ezeket beszámoltam a bérleti díjba. Eléggé egyértelművé vált az elmúlt 3 hónapban, hogy a tulajnak csak az a fontos,hogy a lakáshitelt kifizesse a beszedett pénzből.

Úgy érzem, ha nem lennék óvatos már csomószor átvágott volna. Volt, hogy már nem adtam neki oda a pénzt, inkább én fizettem be a rezsit. Mikor idejöttem csak később vettem észre (ő is csak akkor szólt), hogy a gáztűzhellyel gond van, így azt lezártam teljesen és nem fizetem. Ezért is szóltam neki ezerszer, hogy hívjon szerelőt, de hiába. 

Anyagiakat tekintve fogalmam sincs, hogy állunk már, így hogy számlákat még nem is láttam, de szerintem ő se nagyon tudja. Most telik le a határozott szerződés és költözök. Attól tartok, hogy követelőzni fog. A szerződésben ilyenekre vonatkozóan nincs semmilyen pont.

Gondolom a bérbeadónak is lennének kötelezettségei, de ha azokat megszegi, akkor az milyen következményekkel jár?

 Semmiről nincs bizonyíték, fizetési bizonylat se neki, se nekem. Ti mit tennétek a helyemben?

 

Tényleg, te mit tennél a helyében? Voltál már te is hasonló helyzetben? Vannak albérleti tapasztalataid?

Kutyaszorító albérlet címen egy történetgyűjtő programban vehetsz részt. Küld el saját történetedet, hogy mások is okulhassanak belőle!

A te sztoridat azentortenetem@okosanlakj.hu címre küld be!

További történeteket itt olvashatsz!