Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A boldog bérlő 6 titka

Egy hete volt a boldogság világnapja, s ennek alkalmából  elmélkedtem:

Vajon létezik-e boldog bérlő? Nem tudom.

Azt tudom, ha időben fizetek a tulajnak és nincs tartozásom felé, és úgy minden rendben van otthon, akkor biztosan nyugodt éjszakája lehet az ember fiának (lányának).

Azt is tudom, ha a bérlőm időben fizet, és nincs elmaradása és úgy minden rendben van, akkor nem macerálom, hagyom élni.

Vajon milyen kötelessége van bérlőnek?

Készítettem egy rövid összefoglalást, ami nem épp léleksimogató. Inkább olyan ébresztgetősre sikerült. 

1. fizess mindig pontosan. Fizesd meg a bérleti díjat és rezsit, és ne húzd a szád, hogy húh milyen sok. Hidd el, a tulaj nem tehet róla, hogy ennyi vizet fogyasztasz.

2. A gyerek kiverte az ablakot, vagy leverte a csillárt, és a kutya egy nagy árkot kapart az udvaron. A tulaj kiakadt, hogy miért tőle követeled, hogy állítsa helyre.

Tudod, igaza van. A te sarad, hozd helyre!

3. Egy autó nekihajtott a kerítésnek, és az kitört. Egy kicsit helyrepofozod, de azért korántsem tökéletes, de megtartod magadnak a titkot. 

Miért borulsz ki, ha tőled követeli a tulaj a kár megtérítését? Szóltál neki, hogy gáz van? Ha igen, akkor  az ő dolga helyreállítani a problémát, de ha nem szóltál, akkor az a te számládra iratik.

4. A tulaj rendszeresen körbejárja a lakást, az udvart, a házat. Ne borulj ki tőle, hiszen neked kötelességed ezt neki megengedni, hisz az övé, rátekinthet a sajátjára. A barátod és a barátod barátja is odaköltözött? Ne csodálkozz, ha elhajtanak onnan. A szerződésbe foglalt személyeken kívül más nem költözhet oda! 

5. Nem kaptad vissza a kauciót? A szerződést szabályosan kellene felmondani, nem azt mondani egyik nap, hogy jövő héten költözök. Jogos a kaució visszatartása.

A kaució csak egy részét kaptad vissza? Tudod, ha ott laktál, az lenne a tisztességes, hogy tisztán, rendben és lakható állapotban adod át a lakást. Ha nem végeztél tisztasági festést, és kötelességed lett volna, ne csodálkozz, hogy csak a kauciód töredékét kapod vissza, főleg hogy még számlatartozásod is van.

Ugye érted, a bérlőnek is van kötelessége, nemcsak joga! Kutyakötelessége ezt betartani és azt amit az elején a bérleti szerződben megegyeztek!

Szóval, érezd jól magad!

A cikk teljes változatát itt olvashatod.

Továbbra is várom a KUTYASZORÍTÓ ALBÉRLET történetgyűjtő programunkhoz valós, megtörtént esetek beküldésést a azentortenetem@okosanlakj.hu címre.

0 Tovább

...ió, ció, kaució

Bérleti, lakásbérleti vagy albérleti szerződés megkötésekor a tulajdonos legtöbb esetben kér kauciót. Tudod, hogy mire szolgál a kaució?

Okosan lakj albérletben blog - egy bőrönddel teli pénz

  • Minek az egy bérleti szerződéshez?
  • Mekkora összeget kérhetnek el tőlem?
  • Mit csinálj, ha nincs kaucióra?
  • Hogyan fogom visszakapni?

Ezekre a kérdésekre itt találod a választ.

picture: www.pixabay.com

Legolvasottabb bejegyzések:

Így válasz ki, hogy milyen hosszú időre kösd a bérleti szerződésed.

A közös költség a rezsi része vagy nem?

Ihat-e sört az albérlő?

0 Tovább

Albérleti stratégia a biztonsághoz avagy a tulajdonos sikított, amikor ezt megtudta

Ha élni szeretnél, akkor vegyél levegőt, egyél és igyál. 

Ha biztonságban akarod tudni magadat és a családodat, akkor egy új albérletbe költözéskor cserélj zárat.

okosan lakj albérletben sikított a tulajdonosBeköltöztem az albérletbe és igen, megtettem, cseréltem zárat. De a tulajdonos sikított, amikor ezt megtudta.”



Szóval mai témánk:

Kérdés: Beköltözés után kicserélhetem a zárat a bejárati ajtón?

Válasz: ???

Akkor röviden: Beköltözéskor mindenképpen új zárnak kell kerülnie a bejárati ajtóra, hiszen nem lehet tudni, hogy előzőleg ki lakott ott, kinek másoltattak kulcsot, mennyi embernek volt hozzá kulcsa. Ezt vagy a tulajdonos csinálja vagy a bérlő, amikor beköltözik.

Hogy ezt hogyan add be neki, katt ide.

Előző legkeresettebb témákból:

Hogyan tudok majd megélni a fizetésemből az albérletben?

A bérleti szerződés megkötése előtt tudod hogyan kell megbeszélni, milyen módon fizesd számláidat?

Költözés előtt vagy és már a gondolattól és libabőrös leszel?


0 Tovább

Ihat-e sört az albérlő?

Lehet inni sört az albérletben? :)

Erre mindenki tudja a választ. De sok olyan kérdés van, ami után keresgélni kell. Most megtaláltad azt az oldalt, ahol gyors választ kapsz albérletes-lakhatási kérdéseidre.

Itt van egy gyors kérdezz-felelek összeállítás. 

A kérdések-válaszok kategóriában a facebook oldalon megjelent rövid válaszokat találod. Lépj be a facebook oldaladra, likeold az okosan lakj oldalt, és minden nap kapsz egy érdekes kérdést és egy választ, amire akár azonnal is reagálhatsz. 

Ha van olyan kérdésed, amit nem találsz, bátran írd meg. Köszi.

Érezd jól magad! Helihó!

pictures: www.freedigitalphotos.net

0 Tovább

Okosan lakj

blogavatar

ONLINE INFORMÁCIÓS MAGAZIN BÉRLŐKNEK ÉS BÉRBEADÓKNAK Lakjak albérletben? Milyen szerződést írjak? Melyiket válasszam? Ki akarnak tenni! Nem akarnak bejelenteni! Visszaadják a kauciómat? Mit csináljak?

Utolsó kommentek