Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Add el magad!

Voltál már állásinterjún? Odafigyeltél arra, mit vegyél fel? Jól meggondoltad, hogy hogyan és mit beszélj? Izgultál, hogy vajon milyen lesz az a hely ahova mész? Hogyan fognak fogadni?

okosan lakj blog - komor-komoly öltönyös figuraHa albérletet keresel az pontosan ugyanolyan, mint amikor állásinterjúra mész. Mindegy hogy lakást vagy családi házat szeretnél kivenni, vagy csak egy szobát. Mindenhol tesztelni fognak. Vajon megfelelő bérlő vagy-e? Fogsz-e tudni fizetni? Fogsz-e vigyázni a tárgyakra? Meg lehet-e veled majd beszélni a részleteket és kényes kérdéseket?

A tulajdonos pontosan ugyanolyan ember mint te vagy. Tele van kérdésekkel és kételyekkel. Nem tudja, vajon milyen lesz az az ember, akivel találkozni fog.

Tovább is van, itt.

Olvasd el ezt is:
Érezd jól magad. Helihó!
0 Tovább

Meg tudok majd élni?

Sokszor olvastam olyan kérdést, hogy 100 ezer vagy 120ezer forintot keresek és szeretnék albérletbe költözni. MEG TUDOK MAJD ÉLNI? Hát szerintem nem fog tetszeni a válasz, de ez tényleg tőled függ.

Tedd lapátra az aggodalmaidat! Spórolj meg egy halom energiát és időt, és mégis könnyebben jutsz el a megoldáshoz, ha megtervezed a kiadásaidat. Útmutatóul segítek neked.

Egy kockás füzet kezdőknek, vagy egy excel táblázat haladóknak megfelel a célra. 3 oszlopra van szükségünk:  Egyenleg, bevétel, kiadás és a ráadás oszlop, a megjegyzés.  Na jó, akkor négyre.

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogyan számold ki és oszd be a pénzedet. Nagyon egyszerű és igazán csak egy kicsi odafigyelést igényel. 

Ha még többet szeretnél tudni a témáról itt a fenti bejegyzés kibővített változatás is elolvashatod. + ajánlok még egy olyan programot is, amellyel gyerekjáték lesz kordában tartani az anyagi életedet.

Sok sikert.

Érezd jól magad. Helihó!

0 Tovább

4 hónap borzalom egy albérletben - 3.rész

A család igaz történetének összes részét ide kattintva olvashatod el.



Ízelítő a harmadik részből:

... A férj ezt már nem tűrte szó nélkül. Értelmetlen felháborodott szócsata kezdődött.  

15 nap színes háttérrel

- A helyzet tarthatatlan. Mivel elveszítettük bizalmunkat felétek, költözzetek el! Van rá 15 napotok.  - bökte ki a hölgy végül akaratát.

A feleség lecsuklott a székre. Hisz azért hívták őket, hogy megegyezzenek.

- De 2 havi kauciót fizettünk, legalább 2 hónap kell, amíg találunk egy másik házat. - válaszolt a feleség.

- A szerződésben 15 nap a felmondás. - kontrázott a hölgy...

pictures: freedigitalphotos.net

 

0 Tovább

4 hónap borzalom egy albérletben - 2.rész

A család igaz történetének összes részét ide kattintva olvashatod el.

Ízelítő a második részből:

....A feleség egyik nap arra lett figyelmes, hogy VALAKI VAN az udvaron. Ki az? Óvatosan kilesett a konyhaablakon, és meglátta a tulajdonost. Hogyan jött ez be? - gondolta.

- Ááá, csak pár dologért beugrottam. Az udvari kisházban van még egy-két holmim. - mondta teljes nyugodtsággal a tulaj.


Hát ez így nem lesz jó! - gondolta a feleség. ....


pictures: freedigitalphotos.net

 

0 Tovább

4 hónap borzalom egy albérletben - igaz történet első rész

Mindig arról beszélnek, hogy az albérlőknek milyen sok joguk van, nem lehet őket kitenni, vigyázni kell velük, nem fizetnek. Valóban a törvény biztosít jogokat az albérlőknek, de a tulajdonosoknak is. Viszont a főbérlők sokszor szerződést és törvényt megszegve önakaratúlag cselekszenek, mondván ez az én házam, azt csinálok amit akarok. Figyelembe sem veszik az emberi méltóságot.

vidám család 3 gyerekkel örülA következő történet - ahogy megígértem, egy család 4 hónapjáról szól. Nevezzük őket úgy: a család,  férj, feleség és a gyerekek. Hosszas keresgélés után találtak egy kis házat, kb. 80 m2 és hozzá egy szép nagy udvart. A ház a központban van, 3 szoba, konyha, WC és egy kis zuhanyzós fürdőszoba. Szerződéskötés előtt egy találka a tulajjal, aki segítőkész volt. A ház mérete megfelelő, bár a ház tele van régi bútorokkal és kifestve sincs, de ígéretet kaptak, hogy kipakolják a beköltözés napjára. A festést a család magára vállalta, hiszen hosszútávra terveztek és legalább 3 évben egyeztek meg. Minden rendben volt. Cserépkályha a téli fűtéshez a konvektor mellett is jónak bizonyult, a tulaj még azt is felajánlotta, hogy az udvaron lévő fát felhasználhatják, hiszen neki a nagyvárosban nincs rá szüksége. A család örült és készültek a költözésre. 

Elérkezetett a szerződéskötés napja. Előkészítették a kért 1 havi kauciót és 1 havi bérleti díjat. Találkoztak. A tulajdonos megérkezett. Nem egyedül jött, 50 éves barátnője! elkísérte (a továbbiakban a hölgy, de még ez is túlzás!). A továbbiakban a barátnő tárgyalt ellentmondás nélküli határozottsággal. A család elé nyomott egy szerződést. Na nem egy bérleti szerződést, hanem egy szívességi lakáshasználatról szóló szerződést, amely szerint ingyenesen lakhatnak a házban. A felmondási idő 15 nap! 

- MICSODAAAA???!!! Nem erről volt szó!

A történet folytatását itt olvashatod.

pictures: freedigitalphotos.net

0 Tovább
«
12

Okosan lakj

blogavatar

ONLINE INFORMÁCIÓS MAGAZIN BÉRLŐKNEK ÉS BÉRBEADÓKNAK Lakjak albérletben? Milyen szerződést írjak? Melyiket válasszam? Ki akarnak tenni! Nem akarnak bejelenteni! Visszaadják a kauciómat? Mit csináljak?

Utolsó kommentek